Bedrijfskleding bedrukken en borduren Alles in eigen huis

Bij Rook Bedrijfskleding beschikken we over een eigen borduuratelier en eigen drukstudio. Daar borduren en bedrukken wij beroepskleding met logo’s, teksten, namen en badges. Zo houden we zelf alle controle over levertijd en kwaliteit. We denken graag met je mee en geven persoonlijk advies om samen met jou tot het beste resultaat te komen. Een resultaat dat volledig aansluit op de huisstijl van jouw bedrijf. Eigenlijk is alles bij ons maatwerk. En laat dat nou net onze passie zijn, werkkleding op maat leveren via:

 • Bedrukken
 • Borduren
Alles in eigen huis - Rook Bedrijfskleding

Werkkleding bedrukken of borduren? Afhankelijk van logo en kledingtype

Bedrijfskleding krijgt pas echt een eigen uitstraling als het is voorzien van het bedrijfslogo. Je hebt daarbij de keuze tussen textiel bedrukken of borduren. Afhankelijk van het aantal kledingstukken, het logo en het kledingtype adviseren we welke methode van personaliseren het meest geschikt is. Maar zowel voor onze transfers als garen geldt, dat we met de hoogste kwaliteit werken. Of we het nou toepassen op bedrijfskleding die u al bezit of die u nieuw aanschaft.

Bedrijfskleding borduren

Logo en tekst

Borduren is de duurzaamste oplossing voor jouw logo op werkkleding, van polo tot jas. Doordat wij uitsluitend gebruik maken van polyester borduurgaren verkleurt en krimpt de borduring niet tijdens het wassen of in de droger. Bovendien geeft een borduring een mooie exclusieve uitstraling van je werkkleding.

Logo borduren, hoe werkt het?

Van het bestand dat je aanlevert maken we een borduurkaart. Dit is een computerprogramma dat de borduurmachine aanstuurt om op de juiste plaats en in de juiste kleur borduursteken te zetten om zo je logo te borduren. Deze borduurkaart bewaren wij voor nabestellingen.

Tekst borduren, hoe werkt het?

Onze borduursoftware bevat een groot aantal lettertypes. Indien je tekst op de werkkleding wilt laten borduren, kies je jouw lettertype uit. Daar maken wij dan een borduurkaart van. Heb je eenmaal deze borduurkaart laten maken, dan kun je in het vervolg ook altijd deze tekst hergebruiken bij nieuwe opdrachten.

Wat is onze werkwijze?

Om een goede indruk te krijgen van het eindresultaat, creëren onze vormgevers een ontwerp van de kledingstukken die u wilt voorzien van de logo, tekst, naam of badge. Als de kleding geborduurd moet worden, maken we een proef ter goedkeuring. We stellen alles in het werk om de uitstraling van de kleding te laten aansluiten bij de uitstraling van je bedrijf, maar we zullen je wel wijzen op de volgende aspecten:

 • Kledingstukken van dunnere stofkwaliteit zijn minder geschikt voor borduren
 • Kleine details of zeer kleine letters zijn niet goed leesbaar te borduren


Bedrijfskleding bedrukken

Transferdruk van topkwaliteit

Bij het bedrukken van bedrijfskleding kies je ervoor om een blanco kledingstuk te voorzien van logo, tekst, naam of badge. Bedrukken kan op vele manieren en met vele technieken. Bij Rook Bedrijfskleding maken we voornamelijk gebruik van topkwaliteit transferdruk.

Wat is transferdruk?

Transferdruk voeren we uit in onze eigen drukstudio. Daar persen we de opdrukken met hulp van een warmtepers/heatseal machine op de kleding. De hitte zorgt ervoor dat de bedrukking goed blijft hechten aan het textiel. Transferdruk passen we toe op diverse soorten bedrijfskleding. Hieronder vind je een overzicht van al ons kwaliteiten.

  • PI Standard:
   Geschikt voor alle soorten (werk)kleding, wat gewassen moet kunnen worden op 95 graden Celsius en/of chemisch gereinigd dient te worden.
  • PI Stretch
   Speciaal voor kleding met een lichte rek en (stretch)kleding wat op lagere temperatuur geseald moet worden (polo's, sweaters, T-shirts, e.d.) Wastemperatuur tot 60 graden Celsius.
  • PI Tech
   Ontwikkeld voor (technische) kleding, gemaakt van stoffen met speciale structuur of specifieke coating/finishing. Afhankelijk van samenstelling van stof mogelijk ook geschikt voor nylon kleding. Wastemperatuur tot 40 graden Celsius.
  • PI Softshell
   Speciaal ontwikkeld voor softshell kleding: een perfecte hechting en optimale bescherming tegen doorbloeden. Wastemperatuur tot 60 graden Celsius.
  • PI Flame Retardant
   Vernieuwd en sterk verbeterd vlamvergragend embleem. Voldoet aan streste eisen volgens ISO norm, met babrandtijd van 0 seconden. Beschikbaar in verschillende varianten.
  • PI Reflective
   Voor als een logo in het donker goed te zien moet zijn en/of extra op moet vallen. Was temperatuur 40 graden en/of 60 graden Celsius.
  • PI Badge
   Geschikt voor alle soorten (werk)kleding, wat gewassen moet kunnen worden op 95 graden Celsius en/of chemisch gereinigd dient te worden. Deze transfer is echter iets dikker en onder flexibel dan ons onze PI Standard. Ander verschil is dat dit embleem verwijderd zou kunnen worden.
  • PI Plotter
   Bestemd voor katoen en polyester of combinaties daarvan, met maximale wastemperatuur van 60 graden Celsius. 

  Wat is onze werkwijze?

  Om een goede indruk te krijgen van het eindresultaat, creëren onze vormgevers een ontwerp van de kledingstukken voorzien van de logo’s. Als de kleding bedrukt moet worden, maken we een digitale proefdruk ter goedkeuring. We stellen alles in het werk om de uitstraling van de kleding te laten aansluiten bij de uitstraling van jouw bedrijf. In principe kun je de volgende regels aanhouding voor de prijsbepaling:

  • Hoe hoger de oplage des te lager de stukprijs
  • Hoe meer kleuren in het ontwerp, hoe duurder de bedrukking
  • Hoe groter het oppervlak, des te duurder de transfer.

  Wat moet je aanleveren?

  Voor het aanvragen van een werktekening en het bestellen van emblemen hebben wij onderstaande gegevens van je nodig:

  • Een EPS of AI-bestand van het gewenste logo (let op!! Dit moet een vector bestand zijn)
  • De gewenste afmetingen
  • De gewenste PMS kleuren

  Wat kan nog meer?

  Snijflextransfers

  We kunnen ook zelf snijflextransfers maken voor bedrijfskleding/promotionele kleding voor kleinere oplages. Deze zijn niet geschikt om boven de 40 graden Celsius te wassen en alleen uitvoerbaar in vaste kleurenfolie. Wel eventueel met antibleed om de doorbloeding van de kledingkleur te voorkomen (met name bij softshell en sportkleding).

  Digitale printflexen

  Al je afbeeldingen kunnen we in full colour prinsfolie produceren, al leverbaar vanaf enkelstuks. Ook is er een antibleed-uitvoering die voorkomt dat de verf uit een gesublimeerd sportshirt of softshell jas in de transfer trekt. Hierdoor verkleurt je sportshirt of softshell jas niet. De levensduur is 40/50 wasbeurten bij 40 graden Celsius. Hierna treedt langzaam vervaging op in de kleuren van de transfer. Ook iets om rekening mee te houden: de kleuren kunnen bij digitale print een benadering van de werkelijkheid zijn. Hieraan kun je geen rechten ontlenen, ook niet als je jouw PMS-kleuren hebt aangegeven.    

  Zeefdruk

  Deze vorm van drukken voeren we in samenwerking met een partner uit. Zij brengen de opdruk via machinaal zeefdruk aan op de kleding. Het principe van zeedruk is doordruk. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal spannen zij over een raamwerk. Het zeefdrukraam voorzien zij vervolgens van een lichtgevoelige laag, die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken wassen ze bij het ontwikkelen weg. Hierdoor ontstaan doorlatende plekken op het zeefdrukraam, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. De inkt brengen zij op het raam aan en smeren ze met hulp van een rakel uit. Zo wordt de vorm van de sjabloon op het te bedrukken textiel afgedrukt. Het is een techniek die herhaald kan worden met verschillende kleuren en vormen, die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

  Sportkleding bedrukken

  Voor alle soorten sportkleding hebben we een op maat gesneden, hoog kwalitatief embleem ontwikkeld. Ook zijn we zeer actief in het produceren van 'namen, nummers en sponsorlogo's' voor met name voetbalkleding. Wij zijn de perfecte partner voor het ontwikkelen van een hoogwaardig en onderscheidend embleem voor jouw sportkleding.

  <<<knop>>> Meer over sportkleding bedrukken

  Bekijk ook onze andere diensten

  Onze producten Een compleet assortiment A-merken

  Veilig, comfortabel en representatief werken begint met de juiste bedrijfskleding. Daarom bieden wij een compleet assortiment A-merken. Voor mannen én vrouwen.

  “Wij zorgen dat jij erop kunt vertrouwen dat het goed zit”
  arrow-down arrows-right download aankoopservice onderhoudsservice veiligheidsservice kernwaarde1 kernwaarde2 kernwaarde3 makkelijk-bestellen ruime-keuze snelle-levering passessies advies facebook linkedin